Vilkår

Partene er enige om at innbytteprisen er foreløpig og at bilforhandler innen 10 dager etter å ha overtatt/mottatt bilen skal undersøke bilen hos verksted (autorisert MECA-bilverksted).

Partene er videre enige om at dersom verksted oppdager feil som skyldes unormal slitasje, defekter, feilkoder som anses reel underkjent ved EU-kontroll, så skal det gjøres et fradrag i innbytteprisen tilsvarende det beløp det vil koste å utbedre feilen.

I den forbindelse er partene enige om at verkstedet, med bindende virkning for begge parter, avgjør hva som anses å utgjøre unormal slitasje og/eller defekter.

Det er videre avtalt at fradragets størrelse skal settes til det beløpet verkstedet oppstiller for å utbedre feilen(e).

Bilforhandler må fremsette et eventuelt krav om reduksjon i innbyttepris innen 14 dager etter at bilen er overtatt av bilforhandler. Selger av bilen er ved et slikt krav forpliktet til å innbetale beløpet til bilforhandler sin konto 1503.26.99763 innen 14 dager. Dersom bilforhandler ikke fremmer et krav innen 14 dager tapes kravet.

Dersom undersøkelsen av bilen viser at utbedringskostnaden overstiger 25% av opprinnelig fastsatt innbyttepris, har begge parett til å heve kjøpet av innbyttebilen. Slik hevings erklæring må fremsettes innen 7 dager regnet fra det tidspunkt kostnaden ble kjent. Dersom ingen av partene krever heving foretas et fradrag i innbytteprisen som er nevnt over